Woukje, een gouden hondje

Op 1mei 2010 werd ons een heel bijzondere hond toevertrouwd. Woukje, een golden retriever met een gouden hart van de Stichting Hulphond. Voor Woukje ligt er geen glanzende carriere als hulphond in, het verschiet. Woukje wordt, als alles goed gaat, moeder van heel veel hulphonden. Die pupjes krijgt ze bij het gastzin waar ze woont. Het grootste gedeelte van de tijd is Woukje een gewone huis hond in een gezin met grote en kleine kinderen, met nog twee andere honden, 2 paarden en 2 cavia's.

Een gewone huis, tuin en keuken Golden Retriever? Nee, toch niet. Woukje heeft ruim een jaar in een puppygastgezin gewoond, met heel veel liefde is ze daar opgevoed en getraind alsof ze hulphond zou worden.

Woukje is daarom een heel bijzondere huishond; een hondje-extra; extra lief, extra geduldig, extra vriendelijk, extra aanhankelijk en soms extra stout.



Op 1 mei verhuisde ze van Dokkum naar Aarle Rixtel. Op deze weblog kun je een indruk krijgen van het "hondse" leven van Woukje.

zondag 6 juni 2010

Nog een hobby van de baas




Gelukkig voor Woukje heeft de baas nog meer hobbies. Eerst nog even kunstmest strooien en dan gezellig met vrienden BBQ-en. Woukje kan zich helemaal vinden in deze bezigheid. Ze scharrelt gezellig rondom de tafel en bedelt bij iedereen om knuffels en kriebels. Het laatste stukje stokbrood van de avond is voor Woukje en geloof het of niet: voor een stukje stokbrood wil Woukje wel werken. Ze trekt de hele truckendoos open. Ze pendelt eindeloos op en neer van de tuintafel naar de vaatwasser en het aanrecht. Ik zit er over te denken om Woukje op de clicker te zetten. Met behulp van een stukje stokbrood gaat dat vast wel lukken!

1 opmerking:

  1. Nou dat heeft de dame dan snel geleerd dat ze nu ook door anderen geaaid en geknuffeld wordt. En ik weet hoe ze daar van zal genieten!!! Ben benieuwd of het zal lukken met de clicker en het stokbrood.
    Fijn dat al het hooi nu binnen is, want op dit moment regent het hier pijpestelen. Hoop dat dat vanavond niet zo is. We beginnen vanavond met de avond-4-daagse, ook Mila mag een medaile verdienen!
    Dikke knuffel voor Woukje ***

    Wat trouwens een mooie foto van Timo in het speelhuisje, kijkend naar de werkzaamheden op het land.

    BeantwoordenVerwijderen