Woukje, een gouden hondje

Op 1mei 2010 werd ons een heel bijzondere hond toevertrouwd. Woukje, een golden retriever met een gouden hart van de Stichting Hulphond. Voor Woukje ligt er geen glanzende carriere als hulphond in, het verschiet. Woukje wordt, als alles goed gaat, moeder van heel veel hulphonden. Die pupjes krijgt ze bij het gastzin waar ze woont. Het grootste gedeelte van de tijd is Woukje een gewone huis hond in een gezin met grote en kleine kinderen, met nog twee andere honden, 2 paarden en 2 cavia's.

Een gewone huis, tuin en keuken Golden Retriever? Nee, toch niet. Woukje heeft ruim een jaar in een puppygastgezin gewoond, met heel veel liefde is ze daar opgevoed en getraind alsof ze hulphond zou worden.

Woukje is daarom een heel bijzondere huishond; een hondje-extra; extra lief, extra geduldig, extra vriendelijk, extra aanhankelijk en soms extra stout.



Op 1 mei verhuisde ze van Dokkum naar Aarle Rixtel. Op deze weblog kun je een indruk krijgen van het "hondse" leven van Woukje.

donderdag 27 mei 2010

cavia's a-la-carte



In een houten stalletje op de kinderspeelwei wonen Jip en Janneke. Twee herplaatste cavia's. Ze hebben een riant onderkomen met ruim binnenverblijf, een veranda met schaduw en een rennetje in het gras. Dat riante onderkomen is een beetje "paarl'n voor de Guinese biggetjes werpen want Jip en Janneke komen zelden buiten, ze zijn erg schuw. Onze border terriers kunnen niet wachten tot ze een keertje wel naar buiten komen. Volgens mij dromen ze daar wel eens van. Ook Woukje vindt het niet zo dynamische duo wel heel interessant, Na de laatste plasronde controleren we samen of het hok goed dicht is. (vossen!!!) Woukje gedraagt zich keurig maar ook haar verdenk ik wel eens van "andere ideeën". We binden de kat, eh de hond maar niet op het spek, eh de cavia's!
Naschrift: Volgens mijn honden heb ik het niet helemaal gesnapt; Ik moet het spek om de cavia's binden!

1 opmerking:

  1. Woukje is wel lieve, tamme konijntjes gewend. Iedere ochtend ging ze met mandy haar konijntje even neuzen. Maar jullie cavia's zullen wel erg gaan schrikken en dus gaan rennen. Ik ben bang dat Woukje er dan wel achteraan zal gaan. Ze zal ze niet bijten of in de bek pakken, maar wel opjagen misschien. En mijn ervaring uit een ver verleden is dat cavia's daar heeeeeeel erg slecht tegen kunnen. Dus inderdaad de kat/hond maar niet op het spek binden en al helemaal geen spek om de cavia's (hihihihi)

    BeantwoordenVerwijderen