Woukje, een gouden hondje

Op 1mei 2010 werd ons een heel bijzondere hond toevertrouwd. Woukje, een golden retriever met een gouden hart van de Stichting Hulphond. Voor Woukje ligt er geen glanzende carriere als hulphond in, het verschiet. Woukje wordt, als alles goed gaat, moeder van heel veel hulphonden. Die pupjes krijgt ze bij het gastzin waar ze woont. Het grootste gedeelte van de tijd is Woukje een gewone huis hond in een gezin met grote en kleine kinderen, met nog twee andere honden, 2 paarden en 2 cavia's.

Een gewone huis, tuin en keuken Golden Retriever? Nee, toch niet. Woukje heeft ruim een jaar in een puppygastgezin gewoond, met heel veel liefde is ze daar opgevoed en getraind alsof ze hulphond zou worden.

Woukje is daarom een heel bijzondere huishond; een hondje-extra; extra lief, extra geduldig, extra vriendelijk, extra aanhankelijk en soms extra stout.



Op 1 mei verhuisde ze van Dokkum naar Aarle Rixtel. Op deze weblog kun je een indruk krijgen van het "hondse" leven van Woukje.

woensdag 19 mei 2010

ton-sur-ton met het speelhuis


De winter was lang en koud. Het voorjaar was tot nu toe ook niet echt om over naar huis te schrijven. De winterjasjes hangen hier nog steeds aan de kapstok. Maar vandaag mopperen we niet over het weer. Vandaag scheen de zon! En ja, er stond een harde wind maar wie daar over zeurt is een kniesoor. Woukje houdt wel van een beetje fris. Na de ochtendwandeling, van 6.30 uur tot 7.00 uur, gaat ze niet meer mee naar binnen. Ze blijft lekker buiten liggen en kijkt naar de mensen die langs ons huis fietsen. We hebben een mand voor haar neergezet maar nee, Woukje ligt liever zo op de stenen.

Onze jongste zoon, Kai, heeft een speelhuisje. Zo kan hij altijd in de schaduw spelen. Als Kai te groot wordt voor het speelhuisje, zetten we het (weer) op Marktplaats, riepen we tot voor kort. Het speelhuis zal wel blijven, Woukje ligt graag in of in de schaduw van het speelhuis. En zeg nou eerlijk, ze kleurt er toch prachtig bij?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten